maanantai 18. huhtikuuta 2016

Vauvan lelu

 
Mahtavaa luonnostelua!
 Toinen pikku projekti oli tämä vauvalle suunniteltu 6-sivuinen "soft toy for baby boy" minkä näpertämiseen tovi vierähtikin sen pienten yksityiskohtien ansiosta. Suunnitelmat elivät sitä tehdessä. Joissakin ideat menivät uusiksi huomatessani toteutuksen menevän liian hankalaksi.
       Pääajatuksena oli tehdä lelu, joka aktivoi lapsen aivoja, eri kontrasteilla, tekstuureilla, väreillä, hymynaamoilla, kuvioilla, ja "ulokkeilla", eli noilla lukuisilla vinonauhasta tehdyillä lenksuilla, mistä lapsi saa tietysti pidettyä kiinnikkin.
      Kaikki alkoi siitä kun.. Otin hanskat käteen ja pesin kaikki pienetkin kankaan palat käsin, osan toki pesukoneessa, (osan pariin kertaan), jotta kankaat kutistuvat ja niistä lähtee ylimääräiset väriaineet ym. kemikaalit pois, Sekä ettei värit olisi sekoittuneet sitä ensimmäistä kertaa pestessä. Mutta mikä tärkeintä, tämä tuli lapselle ja sen sai ottaa heti käyttöön. Pesujen jälkeen vielä silitin kankaita, sitten vasta leikkasin.
 .










Ompelin vaihe vaiheelta paloja (dinosauruskonnan?), veneen, auringon, perhosen, pöllön ja ampiaisen muotoon, joista suurimmalla osalla hymyilevät naamat. Suunnitelmat muuttuivat siis alkuperäisistä luonnoksista ja pöllö ja ampiainen tulivat mukaan matkan varrella, roikkuvien rinkeleiden sijasta.
Saumuroin kuutioksi koostuvien palojen reunat ja ompelin oikeastaan kaiken muun ompelukoneella, paitsi hymynaamaat ja loppu tikkauksen, millä ompelin kuution kiinni täytteet sisällä tietenkin!     

  Huom! kuvien sijoittelu osoittautui tällä kertaa niin hankalaksi ja aikaa vieväksi, että saa luvan kelvata nyt näin. Karseaa!
  
Surkea kuvakulma..
  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti