maanantai 8. helmikuuta 2016

Työharjoittelu osat yks kaks koli neli!

Eli teen työharjotteluni koulun osuuskunnassa.
Projektina on siis koulun viereen rakenteilla olevan paritalon puolikkaan keittiön suunnittelua, vähän seinien kaatelua ja asiakasryhmän kohdentamista.
Meitä on tässä projektissa kaksi henkilöä, joten suunnitteluun saa hyvää vinkkeliä toisesta näkökulmasta. 

Toisella viikolla tein paljon alustavia luonnoksia pohjakuvasta sekä projektioista autocad:illä. Niitä onkin melkoinen määrä. Haimme vähän tyylisuuntaa, n. 60-luvulla rakennetusta naapurustosta. Osuuskunta tiimimme, jossa on muutama muukin henkilö eri projektin kanssa kokoontui loppuviikosta. Näissä kokoontumisissa keskutelemme viikon tapahtumista, aikataulutamme projektia ja listaamme Coveyn nelikentän mukaisesti kiireiset ja tärkeät asiat, ei kiireiset ja tärkeät asiat ja jne. 
 Keskustelimme omiin tavoitteisiimme tähtäämisestä ja kerroin, että toivon tämän työharjoittelun palvelevan minun omia toiveita ja tavoitteita tulevaisuutta ajatellen, eikä kenekään työnantajan tai yrityksen.

Kolmannella viikolla kävimme työmaalla pällistelemässä ja hahmottamassa todellisuudessa tuon keittiön koon, mikä on aikas ällistyttävän pieni. Kävimme myös pienen väittelyn uusituvan energian käytöstä. (Ei ole nuo nuoret rakennusinsinöörit (joka kutsui vielä itseään ylimmäksi jumalaksi!) kovinkaan tietoisia siitä, että esimerkiksi aurinkopaneelitekniikka on kehittynyt jo huimasti eteenpäin (ja se tulee olemaan tulevaisuus, jos nyt tulevaisuutta tulee kohta edes enää olemaan!)) 
Ehdotimme myös muutaman seinän rakentamatta jättämistä tai rakentamisen lyhyemmäksi, joka toisi tilaan lisää avaruutta, eikä tekisi asunnosta mitään pienehköä koppikanalaa (kaikella kunniotuksella.)
Meidän piti päättää sähkökalusteille paikat, sillä meillä piti olla sähkömiehen kanssa palaveri, mutta se siirtyikin sitten eteenpäin. Näin jälkeenpäin ajateltuna hyvä juttu, sillä olen tullut toisiin ajatuksiin tuon valitun pohjaratkaisun tiimoilta, Loppuviikosta taas pidimme hyvän tiimipalaverin, jossa liikuttiin pitkälti tuolla mallilla, jota toisen viikon kohdalla tiimipalaverista olen kirjoittanut. (voi olla että jälkeenpäin asiat menevät vähän sekaisin, mutta kumminkin..)

Neljännella viikolla jatkoin lapsen sairasteluiden lomassa mallintamista autocadilla ja mietin uudelleen vielä tuota pohjaratkaisua sekä tein taas monia monia luonnoksia joissa olen miettinyt keittiötä eri vinkkeleistä erilaisin ratkaisuin. Paljonko pitää kaappi olla kulmasta, että ovet aukeavat, välitilan korkeus, jotta korkeat yläkaapit olisivat järkevällä korkeudella, jääkaapin etäisyys seinästä, että ovi aukeaa kunnolla, ja että ylipäätään keittiössä on tarpeeksi työtasoa missä toimia. Sillä kyseessä on kumminkin 4h ja keittiö. Eli todennäköisemmin asiakaskohteena on lapsiperhe, jolloin tilaa kyllä tarvitaan kaikenlaiseen kokkailuun ja touhuiluun, ettei päät kolise. 
Tyyli ja tunnelmakin alkaa olla kartutettuna. Mutta projektin hiominen jatkuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti